NTB

Israel har i samtaler i Egypt gått med på å la noen palestinere returnere til nordlige Gaza, men hevder Hamas ikke ønsker å inngå en våpenhvile.

To israelske tjenestepersoner med kjennskap til samtalene, sier Israel gikk med på å tillate 150.000 palestinere å returnere til nordlige Gaza uten sikkerhetskontroller som ledd et amerikansk forslag til en våpenhvile.

Til gjengjeld ville Hamas bli pålagt å gi en liste over kvinnelige, eldre og syke gisler som gruppen fortsatt holder i fangenskap i Gaza. Tjenestepersonene, som vil være anonyme, hevder videre at Hamas ikke ønsker å inngå en våpenhvile nå.

Statsminister Benjamin Netanyahus kontor ønsker ikke å kommentere saken. Hamas sa tirsdag at det siste forslaget som ble videreført av egyptiske og qatarske meklere ikke oppfylte deres krav, men at de vil studere det nærmere før de svarer.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.