På søndag gikk en meteorolog fra StormGeo ut med en svært så optimistisk værmelding, om at man denne uken skulle få oppleve sommertemperaturer.

Yr. no fulgte opp, men nå viser det seg at dette ikke bare var optimistisk, men direkte feil.

– Det er nok en liten feil i hvordan temperaturene blir satt på Yr.no nå. Den viser litt høye temperaturer, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander, og legger til at feilen skal følges opp.

– De høye temperaturene på 16–20 grader må vi nok ta litt med en klype salt. Vi må nok ta til takke med tosifret tall i Oslo. I det minste blir det nok 11 grader. Kanskje opp mot 13 med litt solgløtt, noe det er gode sjanser for, forteller meteorologen til Nettavisen.

Samme avis forteller også om at meteorologer nå advarer om både snøfokk og underkjølt regn. Men det verste er kanskje temperaturene så langt i april.

Aprils første uke målte nemlig kulderekord på flere værstasjoner med over 30 års drift.

Karasjok og Kautokeino slo ikke ny rekord, men målte den kaldeste aprilstarten på 68 år. Hele minus 13,2 grader i Karasjok, og minus 15,5 minus i i Kautokeino. Kaldest var det der i 1956.

– Inn mot helgen vil lavtrykk prege været både i sør og nord, melder meteorologen på NRK Dagsrevyen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.