NTB

Hytter som er eid av russere knyttet til makteliten, ble brukt av både det norske og det svenske forsvaret under en Nato-øvelse på Bardufoss nylig.

– Det er jo svært uheldig at dette har skjedd. Det er jo ikke bra overhodet. Det er svenske skattepenger som triller ned i russiske lommer, sier pressesekretær Sofia Kalmeborg i det svenske forsvaret til nyhetsbyrået TT.

Nordlys
var først til å bekrefte at både det norske og det svenske forsvaret har leid de aktuelle hyttene i Målselv fjellandsby.

TV 2
avslørte lørdag at flere hytter med utsikt til den militære flystasjonen på Bardufoss er eid av russiske forretningsmenn med tette bånd til det russiske militæret og makteliten.

I mars foregikk Nato-øvelsen Nordic Response i området. 20.000 soldater fra 13 land deltok – og noen av dem ble altså innlosjert på de russiskeide hyttene.

– Vi har gjort undersøkelser knyttet til disse hyttene over en periode, sier pressekontakt Eirik Veum i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.