Forsvaret rustes nå kraftig opp med 600 milliarder de neste tolv årene. Det skal brukes på fem nye fregatter, fem ubåter og en ny bataljon i Sør-Norge. I 2036 vil forsvarsbudsjettet være nesten dobbelt så stort som det er i dag, målt i reell kroneverdi, ifølge regjeringen.

Sjøforsvaret skal få minimum fem nye fregatter minimum fem ubåter og en standardisert fartøysklasse med inntil 28 fartøy, foreslår regjeringen.

Til sammen skal staten bruke 1624 milliarder på forsvar fram til 2036.

– Denne planen er et historisk løft for Forsvaret og innebærer en betydelig styrking av samtlige forsvarsgrener, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

– Regjeringen går inn for en betydelig styrking av Sjøforsvaret, med nye fregatter, ubåter og andre fartøy. Planen innebærer også en historisk satsing på vår beskyttelse mot lufttrusler, og regjeringen vil gå til innkjøp av Norges første langtrekkende luftvern. Vi vil også styrke landmakten ved å utvide Hæren fra en til tre brigader og øke Heimevernet til totalt 45.000 soldater, sier Støre. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.