Fords administrerende direktør Jim Farley sier at Ford er opptatt av å utvikle elbiler, men at de trenger mer tid på å modernisere infrastrukturen.

Baserer seg på efterspørselen

Torsdag kunngjorde Ford at de utsetter lanseringen av ny elektrisk SUV og lastebil. SUV-en forventes å komme på markedet i 2027 mens lastebilen vil begynne å bli levert i 2026. De vil isteden fokusere på et rent hybridutvalg innen 2030.

 I en pressemelding skriver Ford at de vil «investere i et bredt spekter av elbiler mens de arbeider med bygge opp et komplett elbilprogram». De vil stadig tilby sine kunder «den riktige blandingen av bensin-, hybrid- og elbiler basert på efterspørselen».

Når tiden er moden

– Vi forventer å kunne tilby hybriddrivlinjer i hele Ford Blue-serien i Nord-Amerika innen utgangen av dette tiåret. Vi har forpliktet oss til å skalere opp en lønnsom elbilvirksomhet, bruke kapitalen fornuftig og lansere de riktige bensin-, hybrid- og helelektriske bilene til rett tid, forklarte Jim Farley. 

Skuffende salg

Elbilsalget har vært en skuffelse for flere store bilprodusenter. Politikernes entusiasme er ikke alltid blitt delt av kundene. Fiat planlegger å bygge om sin elektriske Fiat 500e til bensin for å få fart i salget:

Elbil-modell selger for dårlig, bygges om til bensinbil

 

 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.