«Israel gjorde det rette denne uken ved umiddelbart å etterforske, ta ansvar og be om unnskyldning for rakettangrepet mandag som drepte sju hjelpearbeidere fra World Central Kitchen i Gaza.»

Dette skriver Wall Street Journal på lederplass. De peker på at Israels statsminister, president og forsvarsminister har bedt om unnskyldning og varslet tiltak for å prøve å forhindre at det skjer igjen.

Vi sier «prøve» fordi mange som vet bedre, inkludert president Biden, ser ut til å ha glemt at feil er en tragisk og uunngåelig del av krig.

Biden leflet for den anti-israelske fraksjonen i partiet sitt tirsdag ved å fordømme Israel i harde ordelag, belære landet og deretter gi Israel (og ikke Hamas) skylden for den humanitære katastrofen i Gaza.

Torsdag ba Biden om en umiddelbar våpenhvile, uten å nevne gislene på Gazastripen. Deretter truet Biden-regimet med å endre sin politikk hvis ikke de så umiddelbare endringer fra Israel.

– Det er veldig viktig at Israel tar fullstendig ansvar for denne hendelsen. Det er også viktig at landet synes å ta grep for å holde de ansvarlige ansvarlig. Enda viktigere er det at det blir tatt steg framover for å sikre at noe som dette aldri kan skje igjen, sier utenriksminister Antony Blinken. (NTB-Reuters)

Hvordan kan man forvente en garanti på at uhell ikke skjer i en krig i et tett befolket område, hvor sivile bevisst blir utsatt for fare av Hamas, som ser svakhetene i den vestlige verden?

Som Document skrev, så er norske medier, amerikanske medier og resten av verdens liberale presse og aktivister er up in arms over Israels krigføring.

Da Biden-administrasjonen drepte en afghansk hjelpearbeider og hans familie

WSJ ser litt mer realistisk på situasjonen. De beskriver Biden-regimets utspill som opportunisme av verste sort, og gislene ofres uten et blunk fra Biden.

Budskapet Hamas vil ta med seg er klart: Fortsett å avvise gisselavtaler, gjør alt dere kan for å forverre den humanitære katastrofen, og se Biden klandre og presse Israel til å inngå kompromisser om sine krigsmål.

Etter 7. oktober krevde USA at Hamas skulle løslate gislene uten betingelser. Nå ser det ut som USA krever at Israel skal innstiller kamphandlingene uten betingelser, og bare glemme de over 100 gislene som fortsatt befinner seg i hendene på terroristene. Hvor mange av disse som fortsatt er i live er dog ukjent.

Biden overser glatt alle feilene hans egne militære styrker har stått bak.

29. august 2021 traff et amerikansk Hellfire-missil en bil ved et familiehjem i Kabul i det general Mark Milley kalte et «rettferdig angrep».

Det viste seg at angrepet drepte 10 sivile, deriblant syv barn. Det kom ingen beklagelse fra Biden-regimet.

Eller hva med Madeleine Albright, som sa krigen i Irak var verdt 500.000 døde barn? Krigen som ble startet ved en ren bløff om masseødeleggelsesvåpen?

Samtidig sier Bernie Sanders at det virkelige problemet ikke er at Hamas bruker sivile som menneskelige skjold. Terrorister får sympati, Israel skal straffes. Det er nesten uforståelig.

På spørsmål fra Jake Tapper på CNN om ikke Hamas er medskyldige i de sivile lidelsene ved at de bruker sivile som menneskelige skjold, svarer Sanders følgende.

Jeg tror kanskje det er en del av problemet, men det er ikke det virkelige problemet. Det virkelige problemet akkurat nå er, som jeg nevnte for et øyeblikk siden, massiv sult. Det er ikke forårsaket av Hamas. Det skyldes rett og slett at Israel ikke lar de hundrevis av lastebiler som står i kø ved grensen, komme inn til de områdene der det er behov for dem. Det er Israels ansvar, ikke Hamas’.

I hvilke historiske kriger har land som blir angrepet, for deretter å svare på angrepet, blitt holdt ansvarlig for leveranser av mat, energi og medisiner til den angripende fienden? Hvilke andre land har blitt angrepet utenfra, for deretter å bli avkrevd bistand til fienden?

Krigens tåke er reell. Amerikanske angrep på sivile aksepteres eller beskrives som feilgrep. Det stilles helt andre krav til Israel. Det hjelper ikke at Israels forsvarssjef, generalløytnant Herzi Halevi, legger seg helt flat.

At Biden totalt ignorerer gislene fremstår ekstra ille, siden fem av gislene er amerikanske statsborgere. Dette er nok et eksempel på at Biden-regimet ikke kunne brydd seg mindre om sine egne borgere, og heller ikke sin langvarige allierte Israel.

Biden har så langt stått imot presse fra den jødehatende venstresiden som ba om stans av all støtte til Israel omtrent fra 8. oktober. Men de svært uheldige drapene på hjelpearbeidere kan være det som får Biden til å krysse Rubicon i feil retning. Samtidig rasler Iran med sablene, og det blir stadig mer tydelig at Israel befinner seg i en eksistensiell situasjon.

WSJ avslutter slik:

Hvis Biden velger å kutte’ støtten til Israel vil han sende feil signal til våre venner og ikke minst til våre fiender i Midtøsten. Han kan også komme til å betale en større politisk pris på hjemmebane enn han er klar over.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.