Smuglergodset som ble konfiskert har en samlet verdi på over 7 millioner dollar. Mange av de 150 arresterte vil bli siktet under RICO-loven. Justisdepartementet er bekymret, mens smugling med droner fortsetter å øke i USA.

Politiet i Georgia har arrestert 150 personer som var del av et kriminelt nettverk som brukte droner til å smugle narkotika, våpen, mobiltelefoner og annet smuglergods inn i fengsler i delstaten.

Blant de arresterte er åtte ansatte i Georgia Department of Corrections (GDC), som kan sammenlignes med fengselsvesenet eller Kriminalomsorgen i Norge.

Guvernør Brian Kemp sa i en pressemelding forrige uke at arrestasjonene skjer i forbindelse med en pågående etterforskning av GDC og FBI for å slå ned på smuglervirksomheten.

Etterforskningsarbeidet, kjent som «Operation Skyhawk», startet for flere måneder siden og avdekket at droner ble brukt til å smugle ulovlige varer inn i fengsler i Georgia.

Operation Skyhawk førte til at det ble tatt ut mer enn 1000 siktelser, alt fra smugling av ulovlige varer til narkotikahandel og våpenbesittelse.

Mange av de 150 arresterte vil bli siktet under RICO-loven – Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act – også kalt «mafiaparagrafen», og som gir utvidet straff for kriminelle handlinger som blir utført i forbindelse med en kriminell organisasjon.

Det kan vise seg å bli den største RICO-saken i Georgias historie, skriver NBC News.

Det er det delte meninger om, da RICO-saken mot Donald J. Trump og 18 medtiltalte dekkes verden rundt, mens Operation Skyhawk har så langt fått veldig lite oppmerksomhet. Ingen av de arresterte er identifisert.

Gjenstandene som ble konfiskert under operasjonen har for øyeblikket en samlet verdi på over 7 millioner dollar, og inkluderer:

  • 87 droner
  • 22 våpen
  • 20 kilo tobakk
  • 14 kilo marihuana
  • 6 kilo metamfetamin
  • 23 kilo ecstasy
  • 453 mobiltelefoner

Bruk av droner til å smugle varer inn i fengsel er ikke nytt og har antagelig pågått i et tiår eller mer i USA.

Ifølge Investigative TV er  justisdepartementet bekymret da bruk av droner har økt de siste årene. Men byråret har ikke klart å ta tak i problemet.

I 2021 etterforsker justisdepartementet 106 saker. I 2022 var sakene fordoblet til 212.

Fengslene har ikke nok ansatte, og kriminell virksomhet øker for hvert år. En ansatt og varsler i fengselsvesenet i Georgia sier det er de innsatte som bestemmer, og mange saker etterforskes ikke fordi fengselsbetjenter er redde.

;

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.