Angrepet på oljeraffineriet og dronefabrikken i Tatarstan er et bevis på Ukrainas evne til å ramme mål dypt inne i Russland. Det endrer krigens gang. Vesten har ikke villet gi Ukraina langrekkende våpen, men nå har de utviklet dem selv.

USA og Nato frykter å bli sugd inn i krigen. Nå skjer det likevel.
Og modstanden mod Ukraines angreb på russisk territorium vedstår, men det forhindrer dem bare ikke længere, fordi ukrainerne nu anvender droner, som det selv har produceret – det er eftersigende også det, der var tilfældet tirsdag.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, udtalte i slutningen af marts efter de første angreb på olieraffinaderier, at »USA’s reaktion var ikke positiv vedrørende dette«

Men på slagmarken er det Russland som har overtaket. De har seks ganger mer artilleri enn Ukraina. Det er ingen nyhet, men nå har Ukrainas nye forsvarssjef selv bekreftet det.

En bokser, der kun kan slå én gang, hver gang modstanderen slår seks gange.

Det er tilsyneladende blevet situationen for de ukrainske soldater, når det gælder artilleri og morterer ved frontlinjen.

Ukraines forsvarschef, Oleksandr Syrskyj, oplyste for første gang tallet i et interview med det ukrainsk nyhedsbureau Ukrinform i sidste uge.

Tallet bliver nu også nævnt af Nato-kilder. Det sker, forud for at Nato-landenes udenrigsministre onsdag og torsdag samles til møde i Bruxelles.

Nato-landene håber på at få sendt mere ammunition til Ukraine. Meget afhænger dog af USA, som fortsat ikke har godkendt den næste støttepakke til Ukraine.

Det kan være opplysningene fremsettes for å fremtvinge en avstemning om Ukraina-pakken i Kongressen. Men Speaker of the House Mike Johnson sitter ikke trygt i salen.

https://jyllands-posten.dk/international/ECE16980248/liveblog-krigen-i-ukraine/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.