Ismail Haniyeh. AP Photo/Vahid Salemi)

Søsteren til Hamas’ politiske leder Ismail Haniyeh er pågrepet i Israel og siktet for lovbrudd knyttet til terrorisme, opplyser israelsk politi mandag.

Søsteren, Sabah Abdel Salam Haniyeh, er israelsk statsborger.

Hun har blitt pågrepet i byen Tel Sheva, opplyser en talsperson i politiet.

NTB-AFP melder om saken.

Ifølge politiet har hun hatt kontakt med Hamas og «identifiserer seg med organisasjonen». Hun har oppfordret til og støttet terrorhandlinger i Israel, hevder politiet.

Hun er 57 år gammel. I huset hennes fant politiet dokumenter, telefoner «og andre beviser som knytter henne til alvorlige sikkerhetsforbrytelser mot staten Israel».

Hverken hun selv eller noen som representerer henne har uttalt seg.

Mange vil finne det underlig at en slik person har kunnet oppholde seg fritt i Israel frem til nå. Det er ikke så helt lett å tenke seg en motsatt situasjon, der en slektning av en høytstående israelsk politiker var bosatt på Hamas-kontrollert område.

Gjennom denne arrestasjonen sikrer også Israel seg et mulig pressmiddel mot Hamas-ledelsen dersom det skulle bli snakk om fangeutveksling for å få frigitt de israelske gislene som fortsatt måtte være i live i forvaring hos Hamas.

Skjebnen til disse israelske gislene er uavklart, og er påfallende lite omtalt av de mange vestlige politikere og medier som daglig uttaler seg om denne krigen.

Les også: 

Hamas skjerper kravene, får ingenting

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.