Hamas’ politiske leder Ismail Haniyehs søster har de siste dagene vært innlagt ved det israelske sykehuset Soroka Medical Center i Beersheba. Der har hun fått livreddende behandling efter en prematur fødsel.

Beduinfamilie

En embedsmann ved Soroka sier at dette er en beduinfamilie fra Tel Sheva med blått ID-kort, det vil si identifikasjonspapirer som utstedes til palestinere i Øst-Jerusalem og Israel.

I 2021 ble en annen nær slektning av Haniyeh innlagt på et israelsk sykehus for behandling. 7. oktober ifjor overlevde en gravid, israelsk kvinne Hamas’ angrep, men det gjorde ikke barnet.

Ismail Haniyeh

62 år gamle Ismail Haniyeh bor i Doha, Qatar. Han er gift og far til 13 barn. Han har to brødre og åtte søstre, hvorav tre er gift med israelske beduiner, har israelsk statsborgerskap og bor i Tel Sheva.

Haniyeh er en av de rikeste palestinerne. Hans formue er anslått til flere milliarder. Han har vært Hamas’ politiske leder siden mai 2017. 

Israels minister for nasjonal sikkerhet, Itamar Ben-Gvir har uttalt at Ismail Haniyehs slektninger bør deporteres fra Israel.

I det siste er det blitt rapportert om meningsbrytninger mellom Haniyeh og lederen for Hamas på Gazastripen, Yahya Sinwar, skriver Jerusalem Post.

 

 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.