NTB

Hamas-bevegelsens politiske øverste leder Ismail Haniyeh sier Israel stormløp mot Gaza by kan få forhandlingene om våpenhvile til å bryte sammen.

Haniyeh advarer i en kunngjøring Israel mot katastrofale følger av offensiven Israel innledet mot Gaza by natt til mandag.

Det israelske stormløpet mot byen kan føre til full kollaps i forhandlingene, advarer Haniyeh, som legger til at Israels statsminister Benjamin Netanyahu i så fall bærer det hele og fulle ansvaret.

Uttalelsen kommer to dager etter at to partene tilsynelatende nærmet seg hverandre i forhandlingene om våpenhvile og utveksling av gisler og fanger.

Forhandlingene skal etter planen fortsette denne uka.

Hamas har tidligere krevd permanent våpenhvile, men har lagt et kompromissforslag på bordet. Det er nå til vurdering i Israel.

Forslaget tar til orde for en seks uker lang våpenhvile, samt at det skal forhandles om en permanent våpenhvile mens den trer i kraft.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.