NTB

Et skip lastet med nødhjelp har forlatt Kypros og er på vei mot Gaza, ifølge nyhetsbyråene AFP og Reuters. Totalt skal lasten inneholde nesten 400 tonn mat.

Et lasteskip og en redningsbåt forlot havnen Larnaka lørdag, opplyser kilder til AFP og Reuters. Det er den andre forsyningen som sendes fra Kypros til Gaza. I midten av mars kom nesten 200 tonn med mat trygt fram til enklaven.

Det er den amerikanske veldedighetsorganisasjonen World Central Kitchen og den spanske organisasjonen Open Arms som organiserer transporten. I tillegg finansieres arbeidet av De forente arabiske emirater, med støtte fra kypriotiske myndigheter.

Skipet som forlot havnen lørdag skal også ha med seg to gaffeltrucker og en kran. Det skal gjøre det lettere å losse nødhjelp til Gazastripen, som ikke har noe fungerende havneanlegg.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Cyprus News Agency tar det omtrent 65 timer å nå Gaza sjøveien.

World Central Kitchen opplyser at nødhjelpen inneholder varer som ris, mel, pasta, hermetiske grønnsaker og proteiner. I tillegg skal Emiratene ha bidratt med dadler, som tradisjonelt brukes til å bryte fasten under Ramadan.

1,1 millioner palestinere i Gaza er ifølge FN rammet av sult på nivå fem på den såkalte IPC-skalaen, der fem er det mest kritiske nivået.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.