Partileder Sylvi Listhaug (FrP). Foto: Terje Pedersen / NTB

Selv om det var bråk rundt Per-Willy Amundsen, er Fremskrittspartiet vinneren på partimålingene i mars. De ender ett prosentpoeng høyere enn måneden før.

Bråket omkring Per-Willy Amundsen i FrP har ikke gått ut over partiets oppslutning, skal man dømme etter de nyeste meningsmålingene.

FrP ligger i gjennomsnitt på 14,8 prosent oppslutning og 26 mandater, viser Poll of polls’ oversikt over nasjonale meningsmålinger i mars. Det har vært sju nasjonale meningsmålinger i perioden.

Ser man på det historiske gjennomsnittet, er dette en økning fra februar, og det er et nokså godt resultat for partiet.

NTB melder om saken.

Nedgang for H og Ap

Etter en solid februarmåned faller Høyre med 1,2 prosentpoeng, til 26,5 prosent. De er imidlertid fortsatt landets største parti, med klar margin.

Arbeiderpartiet faller igjen, fra 19 til 18,2 prosent.

Det er også et klart borgerlig flertall på Stortinget, med 88 mandater mot 81.

Både Høyre og FrP ligger godt over valgresultatet fra 2021, mens Ap har mistet så mye som en tredel av oppslutningen fra den gang. Det er liten entusiasme å spore blant velgerne for Støres regjeringsprosjekt.

Regjeringspartner Senterpartiet går et bitte lite hakk opp fra februar, til 6,5 prosent, men er fortsatt halvert sammenlignet med 2021-valget.

For SV, Rødt og Venstre går det bedre enn i 2021, mens Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet De Grønne ligger jevnt med resultatet den gang.

Av disse er Rødt (fra 5,2 til 5,8 prosent) og MDG (fra 3,6 til 4) de eneste som opplever noen særlig endring. KrF er under sperregrensa, MDG så vidt over.

Andre partier ligger på 4,6 prosent, men her vinnes det ingen mandater. Dette omfatter også INP; partiet venter fortsatt på sitt gjennombrudd på målingene dette året.

Med et valgresultat som dette gjennomsnittet ville bl.a. justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og lederen for Stortingets finanskomité Eigil Knutsen (Ap) falt ut av Stortinget.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.