Tallet på drepte bykset fra 63 til 90 og så til 115 og deretter til 133. Det stopper neppe der. Samtidig tar massakren en ny vending: FSB sier terroristene var på vei til Ukraina, hvor de hadde kontakter. Det er Interfax som melder dette. FSB sier at de fire terroristene er pågrepet.

Skal FSB overbevise, må de legge frem bevis, ikke bare påstander. Begge sider har interesse av å utnytte massakren til sin egen fordel.

Nettavisen Meduza , som dekker Russland, melder at den russiske tv-kanalen NTV har sendt en forfalsket video som tilsynelatende viser en representant for Ukrainas regjering som bekrefter at landet var involvert i terrorangrepet.

Videoen er basert på redigerte opptak som ble gjort for flere dager siden, ifølge Meduza. (NTB)

FSB sier de fire terroristene er pågrepet, det samme er syv medsammensvorne. Da bør vi snart få bilder og navn.

Fordømmelsene strømmer inn:

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fordømmer angrepet på et konsertlokale ved Moskva.

– Jeg fordømmer terrorangrepet på sivile inne på et konserthus i Moskva. Dette er et forferdelig angrep på uskyldige mennesker som brukte fredagen på konsert sammen. Vi føler med dem som er berørt, sier Støre i en uttalelse.

Også en rekke andre europeiske land har fordømt angrepet. Blant dem er Frankrike, Tyskland, Italia, Danmark og Sverige.

– Danmark fordømmer det forferdelige angrepet i Moskva og kondolerer ofrene og deres kjære, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i København.

På meldingstjenesten X, tidligere Twitter, skriver det svenske utenriksdepartementet at de er forferdet over angrepet.

– Vi fordømmer alle angrep på sivile. Våre tanker går til alle som er berørt, står det i meldingen. (NTB)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.