Å holde Europas kjernekraftverk gående er den billigste veien til ren elektrisitet, mener EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.
På det som blir omtalt som verdens første kjernekrafttoppmøte, arrangert av Det internasjonale atomenergibyrået IAEA og Belgia, oppfordret von der Leyen EUs medlemsland til ikke å skrote sine atomkraftverk.
– Atomkraft er en avgjørende brikke på Europas vei mot klimanøytralitet, understreker EU-kommisjonens president.
22 prosent av EUs elforsyning kommer fra atomkraft og er dermed den største enkeltstående kilden til elektrisitet, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.
Men andelen har falt fra drøyt 30 prosent siden årtusenskiftet. I fjor stengte Tyskland landets siste atomreaktor.
Siden ulykken i det japanske atomkraftverket Fukushima i 2011 har verdens appetitt på kjernekraft falmet, og inntil nylig ville et toppmøte om atomkraft vært utenkelig.
Men klimaendringene har også medført endrede holdninger. Nå har over 30 land over hele kloden uttrykt støtte til ideen om å i større grad bruke kjernekraft.
– Vi må gjøre alt som er mulig for å legge til rette for atomenergi. Den spiller en viktig rolle, sier IAEA-sjef Rafael Gossi.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.