NTB

Inter-forsvarer Francesco Acerbi har forlatt den italienske landslagstroppen etter påstander om rasisme. Selv avviser han blankt å ha uttrykt seg på en slik måte.

Det italienske fotballforbundet (FIGC) opplyste mandag at Gianluca Mancini (Roma) erstatter Acerbi i troppen.

Acerbi har reist hjem etter anklager om at han skal ha uttrykt seg rasistisk mot Napoli-spiller Juan Jesus i 1-1-kampen i Serie A søndag kveld. Saken etterforskes.

Ut fra TV-bilder kan det ut til at Juan Jesus forteller kampens dommer at Acerbi brukte et rasistisk utsagn. Jesus pekte også på eget skjorteerme, som hadde et «Keep Racism Out»-merke.

– Jeg kom aldri med noe rasistisk uttrykk, jeg er veldig rolig, sa Acerbi til journalister på togstasjonen i Milano. Uttalelsene er gjengitt av Gazzetta dello Sport.

– Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier, det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sier Acerbi.

Han sier han er skuffet over å ha måttet forlate landslagssamlingen.

Napoli-spiller Jesus sa etter kampen at Acerbi umiddelbart ba ham om unnskyldning for egen ordbruk.

– Han oppfattet feil. Mange ting skjer på banen, det er normalt. Du spiller fotball, du sier visse ting, men på slutten av kampen tar du hverandre i hendene, og alt er som det var, sier forsvarsspilleren.

FIGC opplyser at Acerbi har gitt sin versjon til landslagssjef Luciano Spalletti og lagkameratene.

Regjerende europamester Italia møter Venezuela og Ecuador til privatlandskamper den kommende uka.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.