Pakistan International Airlines (PIA) har i et direktiv bedt piloter og flyvertinner om å avstå fra å faste de dagene de arbeider under ramadan. Henstillingen er basert på medisinsk rådgivning som antyder at faste kan medføre dehydrering, sløvhet og søvnproblemer. Selskapets sikkerhetsledelse og flybesetningens medisinske senter har sluttet seg til anbefalningen.

Dehydrert, slapp og søvnproblemer

– PIAs ledelse pålegger pilotene og kabinpersonalet å følge disse anbefalningene med umiddelbar virkning… Anbefalningene sier spesifikt at når en person faster, blir vedkommende dehydrert, slapp og får søvnproblemer, sier en talsmann for flyselskapet.

I mai 2020 styrtet en PIA Airbus nær Jinnah International Airport i Karachi under ramadan. Havarikommisjonen har nylig identifisert de to pilotenes manglende dømmekraft under landingen, som hovedårsak til ulykken som kostet 101 mennesker livet, derav 99 passasjerer. 

Rapporten gir PIA sammen med sivile luftfartsmyndigheter, ansvaret for at det ikke finnes klare retningslinjer for hvorvidt piloter i tjeneste er tillatt å faste under ramadan. 

Siste samtale

Lydopptaket av den siste samtalen mellom pilotene og tårnet før flyet styrtet under ramadan 2020:

Pakistan Inter­national Air­lines holdt tilbake i Midt-Østen på grunn av ubetalte bensin­regninger

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.