En arbeider fra Bangladesh ble tidligere denne uken drept i Malaysia for å ha drukket opp en kollegas appelsinjuice.

Fabrikkarbeidere

Det lokale politiet fikk melding om drapet tirsdag 19. mars, skriver Straits Times som siterer assisterende politisjef i Shah Alam, hovedstad i delstaten Selangor i Malaysia:

– En mann ringte og informerte oss om hendelsen som fant sted på et herberge for fabrikkarbeidere. Vi dro til stedet og fant en død 49 år gammel mann.

Stakk offertet til døde

Efterforskningen viste at offeret bodde sammen med en 51 år gammel pakistaner i en container omgjort til arbeiderherberge.

– Det viste seg at bangladesheren hadde drukket appelsinjuice som pakistaneren hadde spart til fasten var over. Da han oppdaget dette grep han en kjøkkenkniv og stakk offeret igjen og igjen.

Foto fra Telegram

Risikerer dødsstraff

Den mistenkte ble arrestert på stedet. Han er varetektsfengslet og risikerer i henhold til Malaysias straffelov dødsstraff eller mellom 30 og 40 års fengselsstraff. 

Sist en dødsdømt fange ble hengt, var i 2017. Det arbeides med et lovforslag som vil gjøre dødsstraff valgfritt og ikke obligatorisk for visse forbrytelser.

Fasting svekker dømmekraften

Pakistan International Airlines pålegger piloter og kabinpersonale å avstå fra å faste de dagene de arbeider under ramadan. 

– Når en person faster blir vedkommende dehydrert, slapp og får søvnproblemer, sier en talsmann for flyselskapet.

I 2020 styrtet et av selskapets fly under ramadan. Havarikommisjonen identifiserte pilotenes manglende dømmekraft som årsak til ulykken som kostet 101 mennesker livet: 

Pakistans fly­selskap nekter besetning i tjeneste å faste under Ramadan

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.