Tiden for når alle nye personbiler skal være nullutslippsbiler, nærmer seg raskt, men regjeringen kommer fortsatt til å bli kjørt rundt i bensin- og dieselbiler av PST.

– PSTs biltjeneste har kun bensin- og dieselbiler i sin bilpark, opplyser Trond Hugubakken, kommunikasjonsdirektør i PST (Politiets sikkerhetstjeneste), til Dagsavisen.

Han forklarer det på følgende vis:

– Dette skyldes at det ennå ikke er leverandører som klarer å levere i henhold til gitte krav og standarder for den beskyttelsen PSTs biltjeneste har behov for, på elbiler.

Regjeringens biltjeneste, underlagt Statsministerens kontor, ble 1. januar 2021 overført til PST.

«Ved å overføre ansvaret for biltjenesten legges det til rette for enklere og sikrere informasjonsflyt og koordinering mellom tjenestene som er involvert i sikkerheten rundt regjeringens medlemmer.»

Bilparken består av merkene BMW, Mercedes og Audi.

– PST vurderer løpende behovet for anskaffelser basert på oppdragsmengde og operativ status på materiell og kjøretøy, svarer Hugubakken.

I Elbilforeningen tror de det bare er et tidsspørsmål før PST avslutter sin avhengighet av fossilt drivstoff.

– Jeg er sikker på at det raskt kommer elbiler som vil kunne dekke regjeringens behov. Vi forventer at PST holder seg løpende oppdatert, og at de er raskt ute med å bytte ut sin bilpark når muligheten byr seg, sier Unni Berge, kommunikasjonssjef i Elbilforeningen, og legger til:

– Politikerne forventer at folk skal kjøpe elbil, og da bør de selv gå foran med et godt eksempel og velge tjenestebiler uten klimagassutslipp.

Samtidig sier Berge at Elbilforeningen har forståelse for at sikkerhet står i høysetet når PST velger regjeringsbiler.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.