Storbritannias statsminister Rishi Sunak vil bygge nye gasskraftverk for å skape pålitelig og stabil energi. Selvinnlysende sannheter skaper reaksjoner blant «the usual suspects», som drømmer om Net Zero. 

Den berømte økonomen John Maynard Keynes sa en gang: «Når fakta endrer seg, skifter jeg mening – hva gjør De, herr?». Det er helt klart nå at våre nåværende forpliktelser om Net Zero ikke er fysisk oppnåelige eller økonomisk overkommelige innenfor tidsrammen.

Dette skriver Gordon Hughes i The Telegraph. Han har undersøkt hvordan et karbonfritt strømsystem kan fungere i 2035. Hans analyse burde være velkjent for Documents lesere: Vi trenger også energi når vind- og solenergien svikter. Dette skaper utfordringer for strømnettet. Det er dette gapet Sunak ønsker å fylle, uten vilje til å angripe galskapen som forårsaker problemene.

Gass er en billig, stabil og rimelig løsning, og knuser Net Zero-utopiene, som hverken er Net Zero eller løsninger. Norge er i toppen av idiotskalaen når vi vedtar å elektrifisere sokkelen slik at gassen heller kan brennes i Tyskland.

Våre politikere later faktisk til å være så dumme at de tror Norge har en helt egen atmosfære. Eller så nyter de bare å ødelegge økonomien for norske husholdninger og bedrifter.

Å bygge nettverk som gir pålitelige og universelle strømforsyninger, er sannsynligvis den største teknologiske prestasjonen fra det 20. århundre, skriver Hughes.

En slik suksess skal vi føle skam over, og suksessen må knuses – jo raskere, desto bedre. Slutt å få barn, ikke spis kjøtt, ikke ta ferie, helst bør vi mennesker slutte å leve, for vi skader jo klimaet!

Responsen på Sunaks artikkel illustrerer at mange tilhengere av Net Zero lever i en fantasiverden og tilsynelatende er fornøyd med å ofre fremtidig velferd for Storbritannias befolkning på alteret av vilkårlige og kunstige mål.

Dette kjenner vi nordmenn godt igjen. Og tyskere, nederlandske bønder og alle de andre europeiske bøndene som følger i deres fotspor. Vi er ikke verdt noe som helst. Det eneste våre myndigheter vil ha fra oss, er sinnssykt høye skatteinntekter, mens oljepengene kastes bort på ren bullshit.

Dette fører til internasjonale toppjobber for våre avdankede politikere, og dårlige tider for oss «deplorables». Vi får riktignok regningen, og så krever de at vi skal være takknemlige.

Det er for mange kunstige tidsfrister innen feltet klimaendring, men denne er ekte. Det tar mellom 3 og 5 år å bygge et nytt gasskraftverk på et eksisterende sted under Storbritannias nåværende planleggingssystem. Ytterligere 1–2 år er nødvendig for kontrakter og prosjektfinansiering. Dette er minimumsperioder, siden 30 GW av anleggskapasitet ikke kan bygges på én gang. Et program av denne skalaen må starte i 2025 eller 2026 for å ha noen sjanse til å møte Storbritannias behov i 2035. Hvis vi ikke starter nå, står vi overfor strømbrudd innen ti år.

Strømbrudd? Who cares? Tysk jernbane, Googles datasenter og andre livsviktige ting er nok sikret strøm for alltid, til en svært lav pris.

Vi vanlige folk bør snart begynne å hugge ved. Men for britene er det et stort problem at de nesten ikke har skog igjen.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.