En medarbeider av den avdøde russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj er innlagt på sykehus etter et hammerangrepet i Litauen, opplyser lokalt politi til AFP.

– Leonid Volkov ble akkurat angrepet utenfor huset sitt. Noen knuste et bilvindu og sprayet tåregass i øynene hans. Deretter begynte angriperen å slå Leonid med en hammer, sier Navalnyj-talsperson Kira Jarmysj.

Hendelsen skjedde i Litauens hovedstad Vilnius tirsdag. Politiet i byen sier de er informert om at en mann er blitt slått utenfor sitt hjem, og at saken etterforskes.
På X har Navalnyj-medarbeidere delt bilder av en skadd Volkov , og av at han blir båret inn i en ambulanse.

Polititalspersonen Ramunas Matonis opplyser til AFP at politiet ikke har noen identifiserte mistenkte, og at det vil komme mer detaljert om angrepet onsdag morgen.

Profilert

Volkov er en av Russlands mest framtredende opposisjonelle og var en nær medarbeidere av Navalnyj.
43-åringen jobbet som Navalnyjs stabssjef under hans valgkamp før presidentvalget i Russland i 2018.
I tillegg var Volkov med på å grunnlegge Navalnyjs parti Framtidens Russland i 2012.

Litauen fordømmer

Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis fordømmer angrepet.
– Nyhetene om angrepet på Leonid er sjokkerende. De relevante myndighetene jobber med saken, og gjerningspersonene vil måtte svare for forbrytelsen, skriver han på X.
Nato-landet Litauen huser mange eksil-russere, og landet har vært en sterk støttespiller av Ukraina siden den russiske invasjonen.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.