NTB

Rundt tusen mennesker deltok i en stille demonstrasjon mot seksuell vold etter en rystende voldtekt og drap på en belarusisk innvandrer.

En 25 år gammel belarusisk kvinne døde på sykehus i forrige uke etter at hun ble brutalt overfalt og voldtatt i sentrum av Warszawa.

En 23 år gammel mann har blitt pågrepet og siktet, og drapet har vekket stor oppsikt blant kvinnerettsgrupper og det store antallet belarusiske flyktninger i landet.

Onsdag samlet demonstranter seg på stedet der angrepet fant sted, der de tente lys, la ned blomster og sørget i fellesskap.

– Liza kom til Polen på leting etter et bedre liv. Og i Polen ble livet hennes tatt fra henne, sa Maja Stasko, som var med på å organisere demonstrasjonen, til de frammøtte.

Ifølge polske myndigheter var det i 2023 80.000 belarusiske innvandrere i Polen, mange av dem drevet ut av hjemlandet av frykt for politisk forfølgelse.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.