– Sønnen min ble sendt til rektor da han sa til læreren at det bare fins to kjønn. Derfor er jeg her i kveld. Rett og slett spinngale, sier Klepp-bonden Sølve Salte.

Salte er far til åtte og en av hundrevis som har møtt opp i Vigrestad misjonshus onsdag kveld for å høre tobarnsfaren og brannmannen Brynjar Østrem holde foredrag om kjønnsdiskusjonen i skolen, på vegne av Foreldre.net, skriver Stavanger Aftenblad.

Egentlig skulle Østrem holde foredraget «Kjønn basert på skjønn i lærebøkene» i Vigrestad idrettshus, men foredraget ble flyttet på grunn av reaksjoner fra lokalbefolkningen.

– Det er dypt problematisk at barna våre skal lære å forstå kjønn gjennom kjønnsidentitet, hvor kjønn først og fremst blir framstilt som en personlig følelse, sa Østrem til Aftenbladet i februar.

Her er noen eksempler på hva som står i lærebøkene til våre barn:

  • «Det er faktisk ingen andre enn du selv som kan vite hvilket kjønn du er.»
  • «Da jeg ble født, gjetta legene på sykehuset at jeg var en jente.»
  • «Da jeg ble født, trodde alle jeg var en jente, men de tok feil. Jeg var mann også før jeg fikk testosteron, det er nemlig ikke hvordan vi ser ut, som bestemmer hvilket kjønn vi er.»
  • « … elevene skal vite at de kan være hva de vil og at det er mange alternativer.»

Sitatene er fra lærebøkene «Solaris» for 3.–4.-klassinger og «Arena» for 5.-klassinger.

Østrem får støtte av Salte og flere andre i salen.

– Sønnen min ble sendt til rektor da han sa til læreren at det bare fins to kjønn. Derfor er jeg her i kveld. Toleranse har blitt til totalitarisme, og biologi har blitt til ideologi, sier Salte.

Også Bjarte Gudmestad fra Nærbø og Kenneth Undheim fra Vigrestad er engasjert i temaet.

– Jeg har ikke noe imot at en gutt går i skjørt, men han blir ikke jente av den grunn, sier Gudmestad.

– Jeg kommer ikke til å godta at barna mine lærer dette i skolen. Da må jeg begynne å «avlære» dem, sier Undheim.

Oppmøtet i misjonshuset viser at dette er noe som skaper stort engasjement. Østrem beskriver dagens begreper om kjønn og kjønnsidentitet som en kollektiv psykose, og ber foreldrene våkne opp.

– Vi må på banen og ta opp kampen før det er for sent, sa han – og fikk rungende applaus.

Kanskje dette kan bli en bevegelse som sprer seg blant normale foreldre over hele landet? På Jæren er det i det minste spor av motstandsvilje mot at barna indoktrineres med postmoderne kjønnsideologi.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.