Et tre og et halvt minutter langt opptak går nå viralt etter at det ble delt av blant andre Piers Morgan. Det var den konservative gruppen Turning Point UK som delte det først. I opptaket kan vi høre en kvinnelig lærer skjelle ut eleven og en annen medelev for å være homofobe fordi de ikke er enig i at det er greit å respektere medelevers identitet som katt. Jenta  synes – sikkert i likhet med en majoritet av befolkningen – at det er tullete å kreve å bli omtalt som en katt eller ku.

Læreren mener også det finnes tre (!) biologiske kjønn – mann, kvinne og interkjønn – (det tredje er ikke en egen kjønnskategori, men et avvik, og mennesker med interkjønn er enten menn eller kvinner). Kjønn er binært, fastslår blant andre Glenn-Peter Sætre, professor i evolusjonsbiologi.

Nå blir Rye College, som er en skole som blir drevet av Church of England, anklaget for slett ikke å være en «god skole» – som den er blitt kalt av Ofsted, skoleinspektoratet i England. For hvordan kan en god skole nekte elever å ha meninger som går på tvers av pseudovitenskapelige ideologier som nettopp radikal kjønnsteori, som mener at kjønnsidentitet ikke har noen sammenheng med biologisk kjønn?

«Jeg bare sa min mening», kan vi høre eleven si. «Hvis jeg respekterer deres (dem som identifiserer seg som katt, red.anm.) mening, kan ikke de respektere min?»  Læreren svarer med å si at det er «ikke en mening» og «kjønn er ikke forbundet med de kroppsdelene du er født med, kjønn handler om hvordan du identifiserer deg, hvilket jeg sa i begynnelsen av timen. Det er faktisk tre biologiske kjønn».

Videre sier læreren at «ciskjønn» (altså å identifisere seg med det kjønnet man er født med) «ikke nødvendigvis er slik man skal være. Du sier at ciskjønn er normen, at du identifiserer deg med det kjønnet som tilhører det seksuelle organet du er født med, ellers er du rar, det er dét du faktisk sier, hvilket er virkelig avskyelig».

Kjønnsidentitet henger så visst sammen med ens biologiske kjønn. De aller, aller fleste oppfatter seg selv som det kjønnet de er født med. Men konseptet kjønnsidentitet er i seg selv en konstruksjon. Jeg vet at jeg er kvinne, men jeg vet ikke om min opplevelse av å være kvinne er den samme som andre kvinner har. Det vi kaller kjønnsidentitet, kan like gjerne kalles personlighet – det finnes millioner, om ikke milliarder, av måter å føle seg som kvinne eller mann.

Når det gjelder å føle seg som en annen art, vil det fortsatt falle under kategorien psykisk forstyrrelse. Mest sannsynlig er det et rop om oppmerksomhet.

Episoden viser at selv om kjønnsideologien tydeligvis har fått et så dypt feste at den er viktigere enn biologifaget, finnes det fortsatt selvstendig tenkende blant den oppvoksende slekt. I lydklippet argumenter eleven langt mer saklig og fornuftig enn den hysteriske læreren. Det gir håp for fremtiden.

 

 

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.