Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Odesa. Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

Det lød eksplosjoner i byen Odesa i Ukraina under et besøk av Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Russlands vedvarende bombing mot byer og tettsteder i Ukraina bare fortsetter.

Denne bombingen fikk nå en europeisk statsleder oppleve på temmelig nært hold, melder NTB-AFP-Reuters.

Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis var på besøk i Odesa sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj da russerne iverksatte det som mest sannsynlig var nok et angrep mot byen og dens innbyggere.

– Vi hørte lyden av sirener og eksplosjoner som fant sted i nærheten av oss. Vi hadde ikke tid til å komme oss til et tilfluktsrom, fortalte Mitsotakis til pressen i forbindelse med besøket.

Ifølge Zelenskyj førte angrepet både til drepte og sårede, men det er ikke kjent hvor mange det er snakk om.

Under Mitsotakis’ besøk lovet han at Hellas vil fortsette å stå ved Ukrainas side framover.

Dette løftet ble neppe svekket av at han ved selvsyn kunne konstatere hvilken hensynsløs krig det er Russland nå for  tredje år fører mot sitt naboland, og ikke minst mot landets sivilbefolkning.

De to besøkte også en boligbygning som ble utsatt for et russisk droneangrep lørdag, der 12 personer ble drept, inkludert fem barn.

Slikt gjør inntrykk på mennesker med normal anstendighet, og trolig også på statsministeren i landet som kalles for den europeiske sivilisasjons vugge.

Det er i stor grad sivile mål som rammes når russerne angriper byer og tettsteder, og bombingen som bedrives oppfyller internasjonalt omforente krav til å defineres som krigsforbrytelser.

Dette føyer seg inn i en stadig lengre liste av tiltalepunkter som nå samles for et mulig, fremtidig krigsforbrytertribunal der ansvarlige russiske ledere vil måtte stå til ansvar.

 

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.