MDG og KrF stemmer for «sterk kritikk» av arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) i habilitetssaken.

– MDGs stortingsgruppe har i dag vedtatt at vi vil stemme for sterk kritikk av Tonje Brenna på bakgrunn av at hun ikke har vært helt sannferdig i møte med komiteen, sier MDGs medlem av kontrollkomiteen Lan Marie Berg til NRK.

– Det er svært alvorlig fordi det har gjort kontrollkomiteens arbeid vanskeligere i vurderingen av hennes sak, og fordi vi er avhengig av god og sannferdig informasjonsflyt mellom Stortinget og regjeringen.

Nettet snører seg sammen rundt Tonje Brenna

Også KrF snur og går for «sterk kritikk» mot Brenna i morgen.

– Det at det kommer nye opplysninger om saken etter kontrollkomiteens behandling forsterker alvorlighetsgraden i saken til Tonje Brenna. Denne informasjonen burde vært gitt Stortinget fra start. KrF mener dette er sterkt kritikkverdig og kommer derfor til å stemme for «sterk kritikk» av Tonje Brenna i morgen, sier nestleder Dag Inge Ulstein til NTB.

Onsdag presenterte Kontrollkomiteen sine forslag, og da var det kun Høyre og FrP som ønsket å komme med «sterk kritikk».

Selv om både KrF og MDG nå vil støtte Høyre og FrP under avstemningen på Stortinget tirsdag, vil Venstre og SV sikre at stortingsflertallet går for et mildere kritikkvedtak. Begge disse partiene bekrefter til NRK at de ikke ønsker å skjerpe kritikken.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.