Foreldrene mener at skolen bruker personvern som et argument for å ikke dele informasjon i pågående vold- og mobbesaker. De tror skolen har misforstått regelverket.

De hevder de ikke blir informert om alvorlige hendelser og mener de får for lite informasjon om hva skolen gjør for å forebygge vold blant elevene, skriver Avisa Oslo.

– Hadde volden tatt slutt, hadde det vært ok. Men volden fortsetter, og vi hører ingenting mer. Jeg mener skolen har en helt feilslått og misforstått tolkning av personvernet, sier en mor.

Hun forteller om flere foreldre som er frustrert over voldshendelsene, som ofte dreier seg om slag, spark og unger som blir lagt i bakken.

– Dette er ikke bare vanlige rampestreker. Det er voldelige hendelser, hevder moren.

Oslo-skolen: Sjokktall for vold og trusler mot ansatte

– Vi foreldre forstår at skolen ikke kan gå ut med navn. Vi ønsker ingen heksejakt, men man må i det minste kunne si at de har vært i kontakt med foreldrene til elevene det gjelder, sier hun.

Foreldrene opplever at skolen er «redd for å ta noen i armen», eller å sende noen ut på gangen når en elev gjør noe galt.

Ifølge moren har de tatt opp hendelsene med lærer og skoleledelse. Hun beskriver svarene de får som ulne og diffuse om at de gjør det de kan.

Foreldrene påpeker at de tror dette er et problem generelt i osloskolen, ikke bare på Bjørnsletta skole, som barnet til moren går på.

Bjørnsletta skole har på sin side ikke svart på Avisa Oslo sine henvendelser om saken.
Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.