Fredag ble en eldre mann funnet død i sin kommunale bolig i blokka på St. Hanshaugen. Ifølge opplysninger fra politiet lå mannen død i rundt to måneder før noen oppdaget det.

– Vi syns det verste er at det lukter så ille til vanlig at vi ikke har gjenkjent at det lå et lik der inne, sier en av beboerne som sitter i styret i borettslaget.

Ifølge styret i borettslaget, er sosialboligene i blokka definert som omsorgsboliger tilrettelagt for eldre og funksjonshemmede. De mener mange av beboerne i de kommunale boligene ikke får den hjelpen de trenger, skriver Avisa Oslo.

– Opplysninger i saken tyder på at døden inntraff før årsskiftet 2024, sier politiinspektør Tina Helland.

Kommunikasjonssjef Christine Thune i bydel St. Hanshaugen sier saker som dette «alltid er triste».

– Det er trist når noen dør alene hjemme og det tar tid før de blir funnet, så dette synes vi er leit. Likevel skjer dette ganske ofte i Oslo. Om man bor alene og ikke har arbeidsgiver, helsetjenester, kontakt med familie, venner eller naboer kan det dessverre ta tid å fange opp endringer i helse eller dødsfall, sier hun.

På spørsmålet om hva bydelen kunne gjort annerledes i denne situasjonen, svarer Thune at de ikke har noen indikasjoner som tyder på det.

Borettslaget på St. Hanshaugen består av 48 leiligheter. 24 av disse leies ut som sosialboliger og er eid av kommunen gjennom Boligbygg Oslo KF (BBY). Resten av beboerne i blokka eier leilighetene sine selv.

Styret i borettslaget har tidligere fortalt at de opplever at de fungerer som gratis helsepersonell for bydelen på grunn av manglende oppfølging av beboerne i sosialboligene. De har sendt gjentatte klager til det offentlige, men ting har foreløpig ikke endret seg i blokka.

– Det var en gang der en person lå død i en uke på sommeren. Avisene hopet seg opp utenfor hos beboeren. Da merket man det på lukta og det ble tatt affære på grunn av det, sier beboeren som sitter i styret, og legger til at hun ikke kan huske at noen har ligget død så lenge som denne gangen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.