Mexico by, hovedstaden i Mexico, er i ferd med å gå tom for vann. Dette melder DR og Live Science.

Tenk deg at du skrur på kranen og det ikke kommer vann ut. Dette er realiteten for en stor del av befolkningen i en av verdens største byer, som har hatt for lite vann i flere måneder.

Mexico by står overfor en stor vannkrise som følge av en rekke problemer. Dette inkluderer byens geografi, den kaotiske byutviklingen og dårlig infrastruktur.

Megabyen og dens omgivelser, hjem til minst 22 millioner mennesker, har lidd av moderat til eksepsjonell tørke siden begynnelsen av 2024. I et forsøk på å spare på vannet har tjenestemenn begrenset tilgangen for deler av befolkningen.

På grunn av dette har en rekke av innbyggerne tatt i bruk alternative metoder, i desperate forsøk på å skaffe vann til de mest grunnleggende behovene.

Videoer fra gatene viser en frustrert befolkning som er villig til å bryte reglene og fylle kanner med vann fra byens underjordiske vannreserver, til tross for forsøk fra myndighetene på å innføre restriksjoner mot dette.

Selv om dette året er historisk tidlig for byen å gå tom for vann, er problemet tilbakevendende, ikke bare for Mexico by, men for hele Mexico.

«Vannressurser er en gullgruve i Mexico og i mange andre land i verden, men det burde det ikke være, for det er vann, men det er et spørsmål om infrastrukturen, som akkurat nå ikke finnes». Dette kommenterer Helene Balslev Clausen, førsteamanuensis i kulturelle og globale studier ved Aalborg Universitet.

«Meksikanere protesterer, demonstrerer og prøver å gjøre noe, men så lenge det bare rammer de fattigste og middelklassen, blir det ikke gjort så mye med det», sier Clausen til DR.

I følge en ny rapport opplever 60 prosent av Mexico moderat til eksepsjonell tørke, med nesten 90 prosent av Mexico by i alvorlig tørke. Dette er kritisk fordi det fortsatt er lenge til det forventes å regne, rundt april eller mai.

Mexico by står nå overfor så alvorlig vannmangel at store deler av byen kan gå tørr om få måneder.

«Mexico by er en by som kollapser på et tidspunkt. Mangelen på vann er bare det første tegnet. Men det betyr ikke at folk flytter fra Mexico by. Det er fortsatt utrolig mye flytting fra landsbygda til byen, fordi folk kan få arbeid der», uttaler Helene Balslev Clausen.

Mexico: – Kartellene kontrollerer 30-40 prosent av landet

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.