Ambisjonen for FNs bærekraftmål nr. 6 er at alle mennesker skal ha tilgang til rent drikkevann. Samtidig skal alle mennesker ha tilgang til ordentlig sanitet og hygiene, noe som blant annet innebærer gode kloakksystemer og toalettforhold.

Jeg fortsetter min saktegående marsj gjennom bærekraftmålene, og denne gangen handler det altså om vann. Dette høres jo fint ut, som alle de andre bærekraftmålene gjør på overflaten. Men som alltid: The Devil is in the Details.

Tilgangen til en forbedret vannkilde hadde i 2016 økt til 91 prosent av verdens befolkning, mot 82 prosent i år 2000. «Forbedret» betyr at du ikke lenger får vannet direkte fra innsjøer og elver der vannet ofte kan være skittent og sykdomsfremkallende, men i stedet har tilgang til en brønn, en vannpumpe eller kanskje en vannkran hjemme.

Men tilgangen til sanitærforhold var fortsatt et problem for nesten en milliard mennesker, som måtte bruke uteområder som toalett. Tilgang til bedre toalettforhold har imidlertid også økt siden 2000, da 59 prosent av verdens befolkning hadde tilgang til toaletter. I 2016 hadde tilgangen økt til 68 prosent.

Så her kommer FNs bærekraftmål to the rescue, for å løse et problem som faktisk er under forbedring helt uten hjelp fra postmoderne elitepolitikere. Regningen vil trolig sendes direkte til oss som bor i de landene som fortsatt defineres som rike, selv om inntektene og kjøpekraften har stupt etter at pandemihelvetet og klimagalskap rammet oss.

6.1 Innen 2030 sørge for allmenn og likeverdig tilgang til trygt drikkevann til en overkommelig pris for alle

Her er det åpenbart at ikke sudanesere eller nigerianere skal ta regningen, men vi som bor i det som en gang var velstående land, som aldri kan tømmes for nok skattemidler. Vi er jo rike, og skal derfor flås, får vi høre av politikere som liksom skal representere oss.

6.2 Innen 2030 sørge for tilgang til tilstrekkelige og likeverdige sanitær-, hygiene- og toalettforhold for alle, med særlig vekt på behovene til jenter og kvinner samt personer i utsatte situasjoner

Jenter og kvinner må alltid prioriteres, selvsagt. Som om det er verre for kvinner å gå på do enn for menn? Vel, en ekte mann vil alltid prioritere kvinner og barn, men guttebarn nevnes jo ikke av feministiske nasjonshatere (FN).

6.4 Innen 2030 betydelig bedre utnyttelsen av vann i alle sektorer, og sikre bærekraftig uttak av og tilgang til ferskvann for å håndtere knapphet på vann og i vesentlig grad redusere antall personer som rammes av vannmangel

Nok en gang et fint mål. Men er ikke dette noe som må løses lokalt? Hvorfor skal vi nordmenn sørge for at det er rent vann i Zimbabwe? Hvorfor kan de ikke klare dette selv? Hvite mennesker er jo uønsket i både Zimbabwe og nabolandet Sør-Afrika, så hvorfor skal vi gi pengene våre til folk som synger Kill the Boer? Shoot to kill!

6.5 Innen 2030 gjennomføre en integrert forvaltning av vannressurser på alle nivåer, blant annet gjennom samarbeid over landegrensene der det er aktuelt

Samarbeid over landegrensene er newspeak for bistand. Hva har land som Marokko og Ghana å tilby oss? Absolutt ingenting, bortsett fra ekstra spenning på feriereiser, hvis noen fortsatt ønsker å ta en fjelltur i Marokko.

6.6 Innen 2020 verne og gjenopprette vannrelaterte økosystemer, herunder fjell, skoger, våtmarker, elver, vannførende bergarter og innsjøer

Kjør på, vi i Norge har allerede utnyttet deler av vannmengden vår til å skape verdens nest reneste energikilde, kun slått av Island. Tar vi en tur på fjellet, er det nesten alltid problemfritt å drikke vannet som renner fritt i rene bekker og elver. Vi var i mål for hundre år siden, andre land kan fint velge samme løsning.

Men personlig mener jeg de andre landene får løse sine egne utfordringer og problemer. FN bare øker kostnadene og sender regningen til noen andre. Tross alt er det nok av europeiske land som har de samme problemene; i mange europeiske land må man kjøpe vann i flasker eller kanner på butikken. Å drikke vann rett fra springen er en luksus som land som Norge selv har gjort seg fortjent til.

6.a Innen 2030 utvide det internasjonale samarbeidet og støtte oppbygging av kapasitet i utviklingsland når det gjelder virksomhet og programmer knyttet til vann- og sanitærforhold, blant annet teknologi for vannoppsamling, avsalting, effektiv bruk av vannressurser, behandling av avløpsvann, gjenvinning og ombruk

U-hjelp, altså. Kunnskapen som behøves for å skaffe tilgang til rent vann, er tilgjengelig, det er den politiske viljen som mangler. Korrupsjon og ignoranse bør ikke belønnes. Særlig i Afrika har de alle naturressurser de trenger, men siden de i stor grad ledes av tyranner og despotiske egoister, så blir befolkningens velstand som oftest ignorert. Eventuell økt bistand vil også havne i kjeltringes hender, og befolkningen vil fortsatt bli ignorert.

6.b Støtte og styrke medvirkning fra lokalsamfunn for å bedre forvaltningen av vann- og sanitærforhold

Gi lokalsamfunn muligheten til å styre seg selv, så vil lokalsamfunn som har noe som helst verdi, klare seg fint. Dessverre er ikke verden et perfekt sted, så mennesker vil lide, uansett hva FN foreslår. Selv Vesten beveger seg jo nå mot undergangen.

Snart blir vannet vårt behandlet akkurat som strømmen vår. Det betyr at selv om Norge har tilgang på uendelige mengder rent vann, vil prisen på vann settes ut på en internasjonal vannbørs, og plutselig blir vann en luksusvare også i Norge. En kort dusj i uka og dyrt drikkevann på butikken er fremtiden, hvis globalistene får det som de vil.

Dette er en spådom som min kollega Kent Andersen har skrevet om, og noe monstrene i Brussel allerede jobber med.

For rent vann er også en «vare» som EU vil ha kontroll over, og EU vil sørge for at prisene er like over hele Europa. Og vent: Da er det jo bare «rettferdig» at de som bruker vann, også skal betale for infrastrukturen, ikke sant? Du er jo villig til å betale nettleie og bompenger, så hvorfor skal du ikke være villig til å betale «rørleie?»

Siden både Kent og flere av hans kollegaer traff blink med sine spådommer når det gjelder strømprisene, er det faktisk grunn til å ta de dystre spådommene på alvor.

Dette er FNs bærekraftmål nr. 6, så fortsatt gjenstår 11 før jeg er i mål med mitt løfte om å gå igjennom alle 17 bærekraftmålene. Jeg håper å være ferdig før det hellige året 2030.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.