Så var de kanskje ikke helt trygge likevel: Den hittil mest omfattende studien av covid­vaksiner konkluderer med at vaksinerte har større risiko for å utvikle hjerteproblemer, nevrologiske sykdommer og blodpropper i hjernen. Når vi vet at vaksinene verken hindrer smitte eller covid­sykdom, kan man spørre seg om vaksinene har hatt en netto positiv effekt på folkehelsen.

Studien, som er publisert i det prestisje­tunge medisinske journalen Vaccine, tok for seg data fra 99 millioner individer og fokuserte primært på 13 forskjellige tilstander som ble regnet for spesielt interessante. Studien ble foretatt av Statens Serum Institut i Danmark.

Myokarditt, som er en innflammasjon i hjerte­muskelen, var spesielt fremtredende etter andre dose av Modernas mRNA-vaksine, ifølge studien. Også de som fikk Pfizers vaksine, enten det var første, andre eller tredje stikk, hadde en forhøyet risiko. Moderna var også knyttet til perikarditt, som er en tilstand der vevet rundt hjertet svulmer opp. Ifølge en annen dansk studie er dødelighet for myokarditt 16,9 prosent over 8,5 år, og selv yngre pasienter uten komplikasjoner har økt risiko for hjertesvikt på lengre sikt. Studien oppga ikke hvor stor den økte forekomsten for myokarditt var i forhold til uvaksinerte.

Astra Zeneca-vaksinen, som ble trukket tilbake blant annet i Norge etter kort tids bruk, er forbundet med økt risiko for Guillain-Barre syndrom i inntil 42 dager etter at dosen ble satt. Guillain-Barre gir lammelser i kroppen. Astra Zeneca-vaksinen ga også økte forekomster av en sjelden type blodpropp i hjernen, og hadde også en forbindelse med myokarditt, dog mye mindre enn de MRNA-baserte vaksinene.

Funnene i studien er gjengitt i medier som Washington Times, Bloomberg og Daily Mail. Og selv om disse mediene publiserer forskningsresultatene som sier svart på hvitt at vaksinene har bivirkninger, skriver blant annet Daily Mail at covidvaksinene reddet «20 millioner». De refererer til en modell fra Imperial College London, som siden er blitt grundig plukket fra hverandre.

Når vi i tillegg vet at vaksinene verken hindrer smitte eller sykdom, og at vi ser en overdødelighet over hele den vestlige verden som ikke har noen opplagt årsak, med økte forekomster av aggressiv kreft og hjertesykdom, begynner vi kanskje å nærme oss sannheten om hvor trygge og effektive vaksinene egentlig er.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.