Slottet er misfornøyd med at Oslo kommune bruker Slottsparken som dumpingplass for skitten snø.

– Snø fra fortauet med mengder grus, søppel osv. er frest med stor kraft inn i parken og ligger nå som et belte langs hele strekket, skriver slottsgartner Maria Kyhn i et brev som ble sendt til Oslo kommune i slutten av januar.

Det er spesielt i Henrik Ibsens gate, sør for slottet, at snøen er blitt dumpet inn i parken, skriver Nettavisen.

I bekymringsmeldingen fra Slottet er det lagt ved flere bilder som viser skitne snøhauger i parken. På noen av bildene ligger det flasker og annet søppel i haugene.

– Dette har gitt massive ødeleggelser av beplantning og gjerder og gir parken et svært negativt estetisk uttrykk, skriver slottsgartneren.

Hun minner om at Slottsparken er et vernet kulturminne.

– Det er fullstendig uakseptabelt og en fortvilende situasjon, skriver hun.

Kommunikasjonssjef Guri Varpe på Slottet forklarer brevet slik:

– Slottsparken er et vernet kulturminne som skal behandles som fredet. I parken er det mange trær med opprinnelse helt tilbake til 1700-tallet, og disse blir skadd av salt, sier hun.

Men seksjonssjef for veidrift Joakim Hjertum og overingeniør Fredrik Alexander Poulsen Simonsen i Oslo kommune, bryr seg lite om kritikken fra Slottet.

– Det at snø som kommer inn i hager, parker, friområder eller innkjørsler, og som kan inneholde strøsand eller salt, anses å ligge innenfor tålegrensen etter naboloven, svarer de.

Oslo kommune vil ikke tilføre noe mer, og anser saken som avsluttet.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.