Tuckers intervju med Putin ble møtt med en storm av skjellsord. Er det fordi han viser noe våre medier og ledere ikke vil vi skal vite? Putin er slett ikke syk, ikke paranoid eller stormannsgal. Han interagerte med Tucker, forsøkte å styre samtalen, men svarte og det med både ironi og humor.

For den som har opplevd den kalde krigen var dette en gjenkjennelig sovjetisk/russisk leder. Russerne er makt politikere. Det betyr at de respekterer visse regler og visse grenser.

Norge som en liten nabo har alltid inntatt en forsiktig holdning overfor den store nabo i øst. Det er det slutt på. Vi er blitt del av et stort spill. Ukraina er bare en brikke i dette spillet.

Putin sa Nato trodde de kunne slå Russland på slagmarken. Historiene om russisk kaos florerte. De var åpenbart laget for å skade bildet av Russland. Men var de sanne? Et stykke på vei. Men Russland kom seg over sjokket og fikk etablert forsvarslinjer. Artilleriet spilte opp etter mønster av annen verdenskrig. Dette er en strategi Russland kan.

Vi har nå utviklet hypersoniske missler og er kommet mye lenger enn Vesten, skryter Putin.

Samtidig er Finland og Sverige blitt Nato-medlemmer. Presidentkandidat Alexander Stub sier at grunnloven kan omarbeides slik at det kan stasjoneres atomvåpen på finsk jord. Ta en titt på kartet. Hvor lang tid har Russland på å svare hvis rakettene skytes opp fra Finland? Det er som å invitere til katastrofe.

En slik hensynsløs risikovillighet har vi aldri sett i Vesten før. Likevel er de nordiske land lojalt med på galskapen. Har ikke folk i forsvar og sikkerhet et ansvar for å si fra?

Journalistene gjør det ikke.

De rapporterer heller ikke om rapporten som spesialetterforsker Robert Hur kom med torsdag som beskrev i detalj hvor bortreist Biden er.

Det tvang Biden til å innkalle til pressekonferanse torsdag kveld. Biden ville bevise at Hur tar feil: Han husker godt.

Det endte i katastrofe da Biden ville skryte av hvor hardt han hadde arbeidet for å åpne grensen til Gaza for hjelpeforsyninger. Han hadde overtalt Mexicos president Sissi til å åpne grensen.

Noe lignende har aldri vært sett før på en pressekonferanse i Det hvite hus.

Biden illustrerte hva Hur beskrev.

I virkeligheten avsatte han seg selv for åpent kamera.

 

Youtube:

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20:00

Podbean:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram:https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RvY3VtZW50bm8vZmVlZC54bWw?fbclid=IwAR2wdVmh_WUe9CYVZgBO-4KF1GVGNL3esuyxDjreANUp4ooGH50ZPVYC9xQ

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

 

 

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.