Alt trekkes inn i spillet om Ukraina. Det skjer mange ting på en gang: Avdijvka falt, samtidig som land som Norge og Frankrike tilbyr Ukraina en sikkerhetspakt. Hva skal det bety? Når man hører på Espen Barth Eide, er det tydelig at vestmaktene forbereder et tilbaketog.

Du kan se det på ansiktet til Zelenskyj. Piffen har gått ut av ham. Han forstår at Nato er ved å selge ham down the drain. De fete ordene skal dekke over at Vesten nå innser at de står overfor en umulig oppgave. Ukrainas mangler lar seg ikke dekke inn med penger, selv om de skulle komme. Og det gjør de ikke. Ikke fra USA.

Biden og hans gjeng har spent buen altfor høyt: De har villet avverge en invasjon i Ukraina samtidig som de åpnet for en invasjon av sitt eget land. Det ble for drøyt. Amerikanerne har presset de folkevalgte til å sette foten ned.

Hvordan var det mulig? Norske medier rapporterer ikke om invasjonen av USA. Da eksisterer den ikke.

Løftene om å stå Ukraina bi til det siste klinger også hule. En svensk hjelpearbeider forteller at ukrainerne føler seg glemt av verden. De merker ikke lenger støtten, og korrupsjonen gjør at ting ikke fungerer. Den har også vestmaktene lukket øynene for. Det straffer seg nå. Når soldater selv må sørge for feltmedisin, forstår man at det går dårlig med rekrutteringen. I stedet har Ukraina hentet inn leiesoldater fra Colombia. Det har trolig skjedd gjennom profesjonelle byråer. De slåss for penger, men de slåss ikke for sitt hjemland.

 

Youtube:

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20:00

Podbean:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram: https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RvY3VtZW50bm8vZmVlZC54bWw?fbclid=IwAR2wdVmh_WUe9CYVZgBO-4KF1GVGNL3esuyxDjreANUp4ooGH50ZPVYC9xQ

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.