Gjemt dypt under hovedkvarteret til UNRWA er det et Hamas-kompleks med rader av dataservere som IDF sier fungerte som et viktig senter for etterretning og kommunikasjon for terrorgruppen.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinere (UNRWA) er nylig tildelt 275 millioner ekstra i bistand fra norske skattebetalere. Mens resten av den siviliserte verden har stanset utbetalingene, ønsker Barth Eide & co. å vise hvor gode vi nordmenn er, når det gjelder å støtte Hamas og deres omgivelser.

Faktisk.no kan forsøke å falsifisere påstanden, men Wall Street Journal har sendt en journalist som har sett tunnelene med egne øyne. Det er også gammelt nytt at slike tunneler finnes under sykehus. Ifølge IDF er det utenkelig at ikke UNRWA visste hva som foregikk.

Israeli military officials assert that people working at Unrwa would have been aware of the tunnel complex, either from activities during its construction or by what they said would have been a jump in electricity usage when the complex started operating.

FNs generalsekretær har tatt en pause fra fokuset på den «kokende kloden», og oppfordrer nå alle land til å støtte palestinerne, dvs. Hamas.

U.N. Secretary-General António Guterres has pleaded with donor nations not to suspend aid because of the alleged criminal acts of individual employees because Unrwa is playing the leading role in delivering aid to Gaza.

NTB har ikke meldt noe om dette.

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.