Claudia Tenney taler under et møte i utenriks­komiteen i Representantenes hus i Washington D.C. den 10. mars 2021. Foto: Ken Cedeno / Pool via AP / NTB.

Claudia Tenney, en Republikansk kongress­representant fra New York, tar i et brev til USAs justisminister Merrick Garland til orde for å få utredet om Joe Biden kan avsettes som USAs president i kraft av 25. grunnlovs­tillegg fordi han er mentalt uskikket til jobben.

Tenneys oppfordring kommer etter rapporten fra spesial­etter­forsker Robert Hur, som har gransket Bidens irregulære omgang med hemmelig­stemplede dokumenter, der presidenten omtales som en «sympatisk og velmenende gammel mann med dårlig hukommelse», melder Fox News.

Fox News Digital obtained a letter Tenney, R-N.Y., sent to Attorney General Garland Thursday night, sharing her «grave concerns» following the report.

I rapporten fastslo Hur at Bidens håndtering av dokumenter vedrørende utenriks- og sikkerhets­politikk som innbefattet sensitive etter­retnings­kilder og -metoder, men at det ville bli vanskelig å overbevise en jury om at presidenten bør dømmes for en alvorlig forbrytelse som krever «en mental tilstand av intensjon».

«Spesial­etter­forskerens resonnement er alarmerende», skriver Tenney, som fremhever de tallrike gangene Biden har demonstrert kraftig svekkede mentale evner, blant annet ved ikke å huske når sønnen Beau døde eller i hvilket tidsrom han selv var visepresident.

Biden må tiltales, sier Tenney, med mindre han er mentalt uskikket til en rettssak. Hun legger til at Biden høyst tilsyne­latende mangler evnen til å ta det ansvaret han har som president.

Enten må Biden tiltales, ellers må han avsettes i kraft av 25. grunnlovs­tillegg, konkluderer den Republikanske kongress­kvinnen.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.