NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ønsker at Senterpartiet klargjør for velgerne hva de skal forholde seg til fram mot neste valg.

Støre sier til Klassekampen at dersom man får et flertall som avviser Høyre og Frp, så er de klare til å danne en regjering som danner et annet flertall.

SV har tatt til orde for å samle de fem rødgrønne partiene (Rødt, SV, Ap, Sp og MDG), for å lage en felles plan fram mot neste valg, men onsdag skrev avisen at den planen har fått en lunken mottakelse i Senterpartiet, som helst vil fortsette med dagens Ap/Sp-regjering.

Støre har tidligere sagt at mer kontakt mellom de rødgrønne vil være naturlig ettersom 2025-valget nærmer seg.

– Det må vi ta ansvar for, og jeg håper at vi vil få gode avklaringer så velgerne vet hva de har å forholde seg til, sier statsminister Støre.

På spørsmål om Sp-leder Vedum bør holde døren åpen for SV, svarer Støre at Vedum må ta ansvaret i Sp og at han tror begge er interessert i å gjøre det de kan for å hindre at det blir nye år med Høyre og Frp ved makta.

– Samarbeidet med Arbeiderpartiet i regjering fungerer veldig godt, og vi finner gode løsninger med SV i Stortinget. Det vil vi fortsette med, skriver Vedum i ein epost til avisen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.