Den britiske politikeren Mike Freer (63) som representerer et jødisk distrikt i London, avslutter sin politiske karriere efter 34 år. Bakgrunnen er vedvarende trusler fra muslimske miljøer. Kontoret hans har allerede vært utsatt for brannstiftelse og han unnslapp et mulig attentatforsøk. Han føler seg ikke lenger trygg nok til å fortsette.

Islamsk terror

Freer er medlem av det konservative parti. I parlamentet har han siden 2010 representert Finchley & Golders Green, et jødisk kvarter i London. Han har i årevis vært utsatt for alvorlige trusler fra muslimer. Når han er aktiv i valgkretsen bærer han skuddsikker vest, skriver Daily Mail.

I 2021 unnslapp Freer et potensielt attentatforsøk. En somalisk brite, Ali Harbi Ali, ville drepe ham, men da Freer ikke var tilstede på sitt kontor i Golders Green bestemte Ali seg for å drepe en annen britisk politiker, Sir David Amess. Dette ble efterforsket som islamsk terror.

Truet av Muslims Against Crusades

Efter Hamas’ terrorangrep 7. oktober har truslene mot Freer som åpent støtter Israel, økt betraktelig. I desember gikk hans kontor mer eller mindre opp i flammer efter en påsatt brann. Hvem brannstifteren er, er foreløbig uklart, men Freer har lenge vært truet av aksjonsgruppen Muslims Against Crusades – Muslimer mot korstog – som ble forbudt i 2011. 

Freer har i årevis mottatt drapstrusler og har funnet molotovcocktails ved hoveddøren til sitt hjem.

Politisk virksomhet for farlig

Det er brannstiftelsen på hans kontor som er dråpen som får begeret til å flyte over. Freer synes utøvende politisk virksomhet begynner å bli for farlig og er dypt bekymret for sin sikkerhet. 

Freer har brukt lang tid på avgjørelsen, men kunngjør nu at han trekker seg som representant for den jødiske valgkretsen Finchley & Golders Green i London.

Jødehatet sprer seg over hele Vest-Europa:

Jødisk restaurant vandalisert i London

 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.