En jødisk restaurant har blitt utsatt for hærverk i det nordvestlige London. Vinduene er knust og «Free Palestine»-graffiti er malt i nærheten.

I tillegg ble kassaapparatet tømt. Angrepet anses som motivert av jødehat, skriver The Telegraph. Politiet skal ha sett igjennom film fra overvåkningskameraer. Hendelsen behandles på nåværende tidspunkt ikke som hatkriminalitet.

Sikkerhetsministeren Tom Tugendhat besøkte den vandaliserte Pita Restaurant mandag for å å tilby «beroligelse» til dem som er rystet over hendelsen.

Mr Tugendhat was seen speaking to a crowd of Hasidic Jewish teenagers, some of whom told the minister of their dismay at the attack, yards away from a bridge with the words “Free Palestine’’ scrawled on it.

Mike Freer, som representerer Finchley og Golders Green i det britiske parlamentet, sa Tugendhat ville vise jødene i området at han «beskytter dem» (has their back).

Jødene fortalte at de var redde og svært bekymret etter å ha opplevd en økende grad av fiendtlige holdninger. Freer sier at hendelsen sannsynligvis kan knyttes til terrorangrepet mot Israel.

Given what’s happening in Israel, I think it’s more than coincidental and that it couldn’t be anything other than anti-Semitic.

I hope I’m proved wrong but I think the timing is too coincidental for it to be anything other than an anti-Semitic attack.

Ingen er i skrivende stund pågrepet for hærverket mot restauranten.

Jødehatet sprer seg over hele Vest-Europa, og det har vært feiringer av terrorangrepet i regi av Hamas i flere land i Europa, samt i USA, Canada og Sydney.

Her hjemme er generalsekretær for Flyktninghjelpen Jan Egeland allerede i gang med angrep mot hvordan Israel reagerer, melder NTB.

– Det er en dramatisk forverring av konflikten at Israel nå, i strid med folkeretten, går til kollektiv avstraffelse av en hel befolkning på Gaza ved å blokkere tilførselen av mat, vann, elektrisitet og drivstoff.

– For meg fremstår det mer og mer som hevn enn som en faktisk handling for å få slutt på terroren.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.