Sakset/Fra hofta

Frankrike har 500.000 jøder. De utgjør 1% av den totale befolkningen men er ofre for 50% av all hatkriminalitet som blir registrert. Overgriperne er hovedsakelig muslimske ekstremister. Mange jøder lever i frykt i Frankrike og i 2015 valgte 10.000 å utvandre til Israel.

Det høres kanskje ikke så mange ut, noen tusen her og noen tusen der…men hvis vi skulle overføre de to prosentene til norske forhold så tilsvarer det at alle som bor i Fredrikstad og Sarpsborg pakker sammen og flytter i løpet av ett år. Og året etter reiser samtlige innbyggere fra Kristiansand og Tønsberg.

Jews in Europe feel as threatened now in Europe as they did during World War II and the Holocaust, experts have said. An exodus of western European Jews have flocked to Israel after rising anti-Semitic attacks reached an all-time high. Almost 10,000 Jews from West Europe immigrated to Israel in 2015, the highest annual number ever.

‘That a record number of European Jews feel that Europe is no longer their home should alarm European leaders and serve as a wake-up call for all who are concerned about the future of Europe,’ said Jewish Agency Chairman Natan Sharansky.

kanari

Kanarifuglen puster tungt, det er på tide å komme seg opp i friskluft.

France-Attacks_Horo-e1421164924488

Franske synagoger er svært utsatte for angrep. 

 

000_706UO-635x357

En trygg skolevei i Marseille? Bildet ble tatt tirsdag denne uken.

I tillegg til de alvorlige terrorangrepene på jøder i Europa, så utsettes også mange for «hverdagsterror». En av våre lesere plukket opp en slik illustrerende hverdagshistorie fra den nederlandske avisen Dagelijksestandaard:

Nyttårsfeiringen ble en uhyggelig opplevelse for en jødisk familie i Amsterdam.

Mens nyttårsfeiringen pågikk ble huset angrepet av ungdommer som skrek «kreftjøder» og «free Palestine». Ungdommene sparket mot vinduer og dører mens de skrek. Huset fikk betydelige skader (se bildet under). Beboeren sier på Facebook at hun kommer til å politianmelde saken.

Screen-Shot-2016-01-01-at-13.21.52

Antisemitiske begivenheter som denne forekommer hyppigere i Nederland. Tall fra Senter for Informasjon og Dokumentasjon Israel (CIDI) som registrerer meldinger om antisemitisme viser en sterk stigende tendens. I 2014 doblet antall tilfeller av fysisk vold i forhold til 2013, og antisemitisk verbal trakassering med 90%. Trusler ble det også flere av.

Hvor lenge orker noen å leve slik? Jødene i Europa er under angrep fra tre sider: Neo-nazier, muslimer og venstreradikale. Utskiftingen av Europas jøder med muslimer kommer Europa til å angre på.

walking_target_shirt-r617eba47452846ee808eca6635df6234_jgood_630

En kippa gjør jødene til levende skyteskiver.

Daily Mail