Over halvparten av velgerne mener Ingvild Kjerkol (Ap) bør gå av som helseminister.

54,2 prosent mener Kjerkol bør trekke seg som helseminister, mens 18,8 prosent mener hun bør bli i regjering.

Det viser en ny meningsmåling InFact har utført for Nettavisen.

– Dette er alarmerende for Kjerkol, og verre kan det bli. Jeg er ikke overrasket over at dette er øyeblikksbildet, sier Eirik Mosveen, politisk redaktør i Avisa Oslo.

I meningsmålingen har velgerne oppgitt hvilket parti de stemmer på. At Kjerkol bør gå, er det flertall for i alle velgerskarene – uavhengig av parti.

Blant de som stemmer Senterpartiet er det 52,1 prosent som har svart ja. 10,4 prosent har svart nei, mens 31,3 prosent vil avvente mer informasjon. 6,3 prosent vet ikke.

Blant Arbeidpartiets velgere er det mer usikkerhet. Her mener 35,7 prosent at Kjerkol bør gå, mens 35 prosent mener deres partifelle bør bli i regjering.

– Dette tyder på at Arbeiderpartiets velgere har et mye mindre negativt syn på Kjerkols situasjon enn gjennomsnittet, og det er et vesentlig poeng, mener Mosveen.

I januar ble det avdekket mer enn 77 tekstulikheter i helseministerens masteroppgave, og både Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har vært ordknappe om konsekvensene.

– Jeg har tillit til Ingvild Kjerkol som helse- og omsorgsminister. Jeg er glad for at Nord Universitet gjør en vurdering av oppgaven på lik linje med andre studenter, uttalte Støre på en pressekonferanse i januar

Ingvild Kjerkol har ikke svart på forespørsel om meningsmålingen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.