Christian Tybring-Gjedde tok torsdag et sviende oppgjør med den norske unnfallenheten overfor UNRWA. Tybring-Gjedde viste til Telegram-kontoen for 3000 lærere som Wall Street Journal omtalte på lederplass. Hyllesten til Hamas var entusiastisk. De ønsket seg drap i sanntid.

Kanskje alle ikke var enig i den bloddryppende hyllesten, men de tør ikke ytre seg. Det er et faktum som ikke berøres i norske medier. Gaza styres av en terrorbevegelse. NTB omtaler myndighetene omtrent som de var vanlige, legitime myndigheter. Det er de ikke.

Israel kommer til å knekke Hamas. Hva er Norges plan for fremtiden? Hvordan vil de posisjonere seg? Nå har de manøvrert seg inn i en posisjon som det kan bli vanskelig å komme ut av. Bordet fanger.

Det gjelder også UNRWA. Vi tror ikke denne avsløringen er den siste. Det er kanskje grunnen til at hele 12 land har innstilt støtten. Kanskje har de mer kjennskap til UNRWAs symbiose med Hamas enn det vi vet.

Det kan gjøre situasjonen uutholdelig for ledelsen i UNRWA, som har slått på stortromma. Hele organisasjonen kan bli demontert.

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.