Sportsforeningen Bayer Leverkusen, som har et prominent fotballag i tyske Bundesliga, er blitt bøtelagt fordi noen av deres tilhengerne påstår at det kun finnes to kjønn. Dette melder Remix News.

Deutscher Fußball-Bund (DFB, Tysk fotballforbund) har ilagt klubben en bot på 18.000 euro etter en tiltale fra DFBs kontrollkomité for diskriminerende, usportslig oppførsel fra supporternes side.

Under en fotballkamp i Bundesliga 25. november 2023 viste noen Leverkusen-supportere et banner med “diskriminerende innhold”. Foreningen har samtykket i dommen, som derfor er rettskraftig.

Et stort banner rullet ut av fans av den tyske fotballklubben viste slagordet: “Det finnes mange musikkstiler, men bare to kjønn”.

Denne påstanden anses å være diskriminerende mot LHBT-miljøet.

Julian Reichelt, den tidligere redaktøren av Tysklands store tabloidavis Bild, kritiserer dommen på Twitter/X:

“Bayer Leverkusen må betale en bot på 18.000 euro for denne plakaten, som ganske enkelt viser det grunnleggende biologiske faktumet om vår eksistens. Vi er havnet i et galehus. Ånden til våre institusjoner blir spist opp av et ideologisk virus”.

Den konservative kommentatoren Anabel Schunke istemmer at Tyskland er blitt et “galehus”.

Bayer Leverkusen er fortsatt ubeseiret i Bundesliga så langt i år. De er i skrivende stund på toppen av tabellen etter 19 spilte kamper.

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.