Tysklands regjering har godkjent et endelig utkast til ny lov om selvbestemmelse. Den forenkler tyske borgeres muligheter til å endre kjønn og fornavn i offisielle dokumenter. Teoretisk kan kjønn endres hver 15. måned. 

– En positiv utvikling

Inntil den nye loven trer i kraft må tyskerne gjennom to undersøkelser hos psykologer før de kan skifte kjønn. I tillegg må kjønnsskiftet godkjennes av en dommer. Disse hindringene vil nu bli fjernet.

Ifølge familieminister Lisa Paus er Tyskland inne på et godt spor: 

– Forbundsregjeringens godkjennelse av utkastet til loven om selvbestemmelse er et stort øyeblikk for trans- og interkjønnede. Grunnloven garanterer fri utvikling av personligheten og respekt for kjønnsidentiteten. Til tross for dette er de berørte i mer enn 40 år blitt diskriminert av loven. Dette er endelig slutt. Med loven om selvbestemmelse realiserer vi ethvert menneskes rett til å bli respektert for sin kjønnsidentitet. Loven vil beskytte minoriteter og er et sosialpolitisk skritt fremover. Dette er hva denne regjeringen står for.

Norge: Like lett å bytte kjønn som å bytte mobilabonnement:

Finansavisen: Person skal ha byttet kjønn for å komme inn på studium

 

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.