Kanselleringskultur er på full fart inn i sporten, sammen med lhbtq, kneling og kjønnsforvirring. Nå er det en uskyldig joke om Uefa som får sjefene til å tenne. Noen på det danske laget hadde skrevet Fuck Uefa på en plakat. Da rant det over for ledelsen.

Hvor er sporten på vei? Kylian Mbappe vil bestemme utfallet av valget i Frankrike og Norges landslagstrener Ståle Solbakken synes det er helt OK. Samtidig driver de en hard boikott av Russland og vil kaste dem ut av all idrett. Emiraten og Qatar eier vestlige fotballklubber. Hvis europeere begynner å oppfatte at ikke bare er spillerne utenlandsk, de vil også bestemme hvem som skal styre landet, kan det være de får nok. Da kommer brølet fra mediene og politikerne: Hva sa vi? Dette er r…..

Men det er så mye full av f….i fotballen at fansen ikke lar seg tråkke på. I så fall er det slutt på fotballen. Skjønner de ingenting?

Danmarks fotballforbund fikk bot for Uefa-banner – vil finne de skyldige

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bøtelagt DBU for et støtende banner under EM-kampen mot England.

«Fuck Uefa» sto det på banneret som ble vist i den danske supporterseksjonen under kampen i Frankfurt.

Det har fått Uefa til å ta grep, og mandag melder danske TV 2 at DBU har fått en bot på 10.000 euro (om lag 113.000 kroner).

– Vi betaler boten, men det viktigste for oss nå er å få identifisert de skyldige slik at vi kan videresende regningen til dem, sier DBU-sjef Erik Brøgger Rasmussen til kanalen.

Rasmussen sier at han i utgangspunktet er for at supporterne skal engasjere seg, men at regler må følges.

– Det er ytringsfrihet også i Tyskland, men Uefa har nedsatt regler som man må følge. Den språkbruken hører ikke hjemme her.

I tillegg til Danmark har de albanske og kroatiske fotballforbundene fått bøter for supporternes oppførsel under mesterskapet.

Danmark avslutter puljespillet mot Serbia tirsdag. Der vil seier sende danskene til utslagsrundene, men uavgjort kan også vise seg å holde. I tillegg til de to beste i hver gruppe går også de fire beste treerne videre.. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.