NTB

Serbias fotballforbund reagerer kraftig på sanger sunget av kroatiske og albanske fans i fotball-EM. Nå kreves det tøffe grep fra Uefa.

Det var under onsdagens møte mellom Kroatia og Albania at episodene serberne reagerer på oppsto. Ifølge den serbiske allmennkringkasteren RTS
skal det ha blitt sunget «Drep, drep, drep serbere».

Både albanske og kroatiske fans skal ha stått bak syngingen.

I et intervju med RTS kaller generalsekretær Jovan Šurbatović i Serbias fotballforbund oppførselen for skandaløs. Han ber nå Det europeiske fotballforbundet (Uefa) komme på banen.

– Først og fremst vil jeg takke fansen vår for støtte i kampen mot England, og jeg håper at vi skal slå Slovenia. Det som skjedde, er imidlertid skandaløst, og vi vil be Uefa om sanksjoner. Hvis ikke vil vi måtte vurdere å ikke fortsette denne turneringen, er Šurbatović sitert på.

Ble straffet selv

Han legger videre til at han tror Uefa vil ta tak i onsdagens episode.

– Vi vil be Uefa om å straffe forbundene til begge lag. Vi ønsker ikke å delta her hvis Uefa ikke straffer dem. Hvis ikke må vi tenke på hvordan vi skal gå videre, sa Šurbatović.

Albania er allerede straffet med bøter for tilskuernes oppførsel i lagets første EM-kamp mot Italia. Bøtene er på til sammen 37.375 euro (420.000 kroner) for kasting av gjenstander, banestorming, bruk av pyroteknikk og «framvisning av provoserende budskap uegnet for en idrettsbegivenhet».

Uefa har også straffet det serbiske forbundet med bøter etter at deres fans viste et uønsket banner i kampen mot England søndag. Det ble straffet med en bot på 10.000 euro (112.000 kroner), samme sum som Albanias fotballforbund må betale for brudd på tilsvarende regel.

Klage fra Kosovo

Fotballforbundet i Kosovo skal ha rettet en klage knyttet til serbiske flagg, sanger og bannere som formidlet «politiske, sjåvinistiske og rasistiske meldinger mot Kosovo» under søndagens oppgjør.

Serbia-supporterne kastet også gjenstander på banen under 0-1-tapet. Det ble straffet med en bot til forbundet på 4500 euro. Til sammen er bøtene til Serbias fotballforbund etter England-kampen på 163.000 kroner.

Kosovo erklærte uavhengighet fra Serbia i 2008, men myndighetene i Beograd anerkjenner det ikke.

Serbia spilte 1-1 mot Slovenia torsdag. Luka Jovic utlignet for Serbia fem minutter på overtid.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.