Trøndelag politidistrikt melder klokken 02.13 natt til torsdag om et helt tak som har blåst av en bolig i Nærøysund kommune i Ytre Namdalen.

– Taket på en bolig har blåst av. Brann og politi er på vei til stedet. Skal være ca 40 kvm. tak som blåser rundt i området nå. Det beste er om beboerne per nå holder seg innendørs, skriver politiet på X.

Onsdag kveld blåste også flere tak av i Trondheim, skriver VG.

– Store deler av taket har blåst av og ligger over en vei, sier Bertil Lernæs, som var på stedet etter at taket på en brakkerigg løsnet.

– Taket ligger blåst utover et større område, så det ligger litt takplater rundt omkring her, legger han til.

I Nordland har taket på Aldersund brannstasjon i Lurøy blåst av i uværet, melder kommunen på Facebook.

– Vi ber om at folk ikke oppsøker området og at beboere i området holder seg innendørs slik at vi unngår farlige situasjoner, skriver de.

Taket på et fjøs i Nordland har også blåst av, melder politiet på X. Det har skjedd i Dønna.

På forhånd var det varslet at stormen kan bli livsfarlig.

I natt er det ventet at deler aTrøndelag og Helgeland virkelig får kjenne på naturkreftene, mens det aller heftigste vil starte i den nordlige delen av Nordland torsdag morgen. Her ventes stormen å gi seg i 13-tiden torsdag.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.