Raja er så imponert at han nominerer NATO-sjefen til Nobels fredspris.

– Ingen har jobbet mer for å få til fred og demokrati i Europa verden det siste året, enn Jens Stoltenberg. Derfor er det helt naturlig at Venstre foreslår at han får fredsprisen i år, sier Raja, som er 2. nestleder i Venstre.

Han sier det ikke er noen over eller ved siden.

– Stoltenberg har fartet rundt til Tyrkia, Storbritannia, USAog en rekke andre land, i forsøk på å få til samtaler som kan bringe krigen i Ukraina til opphold, sier han til VG.

Det faktum at Stoltenberg ikke har klart å få en slutt på krigen i Ukraina, bryr ikke Raja seg noe om, og sier han er stolt over å være norsk når han ser den tidligere statsministeren i Norge opptre foran hele verdens innbyggere.

– Utenfor Ukrainas grenser er det ingen som har jobbet mer for det enn ham, gjennom kløkt, logikk og følelser – og aldri går trøtt. Han jobber utrettelig for fred for Ukraina, og er den utenfor Ukraina som har vært og er den viktigste kraften for fred. Jeg blir så stolt av å være norsk når jeg ser Stoltenberg på verdensscenen, sier Raja.

Abid Qayyum Raja ble født av pakistanske foreldre i Oslo i 1975, og her er hans formelle begrunnelse for forslaget.

«Jens Stoltenberg har jobbet intenst for fred i Europa, jobbet iherdig for å bygge ned konflikt, og bygge samhold mellom land i regionen. Det er få andre som har gjort mer for verdensfreden i året som har gått enn Stoltenberg.»

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.