Den 27. januar er Auschwitz-dagen, den internasjonale minnedag for Holocaust-ofre som markeres av FN, EU, rundt omkring i Europa og også i andre deler av verden. 

I Norge markeres dagen over hele landet og gir skoler anledning til å tematisere antisemittismens ytterste konsekvenser.

Heil Hitler-dagen

I Tyskland markerte en politiker fra det grønnsosialistiske partiet Die Grünen Holocaustdagen på sin personlige måte – og har for det i efterhånd måttet trekke seg i vanære.

Efter å ha drukket seg grundig beruset satte Jutta Boden – et fremtredende kultur- og integreringsengasjert byrådsmedlem for De Grønne i Berlin – seg i bilen og tok ut på motorvei A115. 

Der ble hun stoppet av politiet for vinglete kjøring. Boden kom ut av bilen, gjorde Hitler-hilsen og to ganger ropte hun «Heil Hitler». 

En alkoholtest viste en promille på 1,34, hvilket langt overskrider den tyske promillegrensen på 0,5. 

Trakk seg i vanære

Søndag trakk hun seg fra sitt mandat som byrådsmedlem for De Grønne i Charlottenburg-Wilmersdorf i Berlin og frasa seg alle verv. 

– Å kjøre i alkoholpåvirket tilstand og min upassende reaksjon er begge deler uakseptabelt, beklaget hun.

På Twitter som nu skal omtales som X, har Boden fått en del oppmerksomhet som hun ganske sikkert hadde klart seg greit uten.

– Av (barn og) fulle folk hører man sannheten, kommenterer Behindthescenes:

 

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.