En frivillig politibetjent ba gospelsangerinnen Harmonie London om å pakke sakene sine etter at hun hadde sunget «Amazing Grace» til tilskuere i Oxford Street, for deretter å geipe til henne. «Du kan ikke synge kirkesanger utenfor kirkens område», sa politibetjenten.

Klippet av seansen er gått viralt, og Daily Mail har intervjuet Harmonie London, en 20 år gammel kristen gospelsangerinne, om opplevelsen.  I klippet ser vi den frivillige politibetjenten Maya Hadzhipetkova repetere til London at det ikke er lov å synge «kirkesanger» utenfor kirkens område, med mindre man har autorisasjon fra kirken. Til det responderer London: «sier du at du ikke respekterer menneskerettighetene?» og «du kan praktisere religion overalt.» Videoklippet avsluttes i det Hadzhipetkova rekker tunge til London.

London sier hun følte seg ydmyket, trist og mobbet etter hendelsen. Hadzhipetkova truet med å konfiskere keyboardet og høyttalerne hennes hvis hun ikke sluttet å synge. London Metropolitan Police beklaget tidligere i dag opptrinnet. Det er foreløpig usikkert om Hadzhipetkova får fortsette som «spesialkonstabel.»

Såkalte «special constables» jobber som ubetalte, frivillige politikonstabler i London-politiet. De har samme uniform og samme myndighet og ansvar som vanlige politikonstabler, ifølge London Metropolitan Police-nettsiden. De må ha «god karakter» og skal bygge gode relasjoner med London-borgere, skriver de.

I en tid da deler av London opplever ville vest-tilstander med økt kriminalitet, spesielt kniv-angrep, og uro mellom (innvandrede) folkegrupper, kan man spørre seg om prioriteringene til politiet bør ryddes opp i. Harmonie London, som har 291.000 følgere på Instagram, deler videoer der vi ser mennesker som blir rørt og tydelig setter pris på musikken hennes. Om det var generell dumskap eller forakt for kristendommen som gjorde at Hadzhipetkova grep inn, vites ikke, men den opprinnelig bulgarske kvinnen utviste usedvanlig dårlig dømmekraft da hun på nedrigste vis utøvde makt overfor en ung kvinne.

Vi får håpe at Harmonie får fortsette å spre glede og det kristne budskap i en storby som kan trenge Guds ord. Det er fortsatt lov å praktisere sin tro i Storbritannia, og så får de som ikke liker det haste forbi.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.